Dr. Jonida Xhyra-Entorf: Përkthyese dhe mësuese për gjuhët shqip dhe gjermanisht
 

Kualifikime


Wissenschaftlich

Kualifikimi shkencor:

»

Diplomuar në degët gjuhë dhe letërsi shqipe në Shqipëri

»

Diplomuar në degët albanologji, germanistikë dhe letërsi e krahasuar në Gjermani

»

Doktore e shkencave filologjike nė fushėn e albanologjisė (Universiteti i Mynihut/GER)

»

Botime tė ndryshme shkencore

Übersetzen und Dolmetschen

Pėrkthimi me shkrim dhe pėrkthimi me gojė:

»

Pėrkthyese e autorizuar dhe e betuar pėr gjuhėn shqipe

»

Anėtare nė Shoqatėn Gjermane tė Pėrkthyesve (BDÜ)

Prüferin und Gutachterin

Testuese dhe recensuese:

»

Recensuese pėr punime magistrature pranė Ruprecht-Karls Univertsitetit të Heilderberg-ut

»

Testuese e emėruar nga Ministria Bavareze e Kulturės pėr shqipen si gjuhė e dytė e huaj