Dr. Jonida Xhyra-Entorf: Përkthyese dhe mësuese për gjuhët shqip dhe gjermanisht
 

Dr. Jonida Xhyra-Entorf

Zyra e përkthimeve shqip-gjermanisht

Dr. Jonida Xhyra-Entorf

Mirë se vini në faqen time të internetit. Ju keni nevojë për një përkthyes të kualifikuar në gjuhët shqip e gjermanisht, dëshironi të përvetësoni njërën prej tyre ose të përforconi njohuritë tuaja ekzistuese në këto gjuhë? Si në fushën e përkthimeve ashtu edhe në mësimdhënie unë ofroj cilësi e kompetencë profesionale.

Profesioni i përkthyesit nuk është i mbrojtur nga ana ligjore dhe, për fat të keq, jo rrallë bien në sy përkthime që nxjerrin në pah një sërë mangësish cilësore, duke përfshirë këtu që nga zgjedhjet pa vend të fjalëve, fjalitë e pakuptueshme e deri te gabimet kuptimore e gramatikore. Mangësi të tilla mund t‘i shkaktojnë klientit dëme personale dhe financiare.


Nëpërmjet një paraqitjeje të shkurtër të ecurisë sime profesionale dëshiroj t'ju bind për cilësinë e punës që ofroj:


»

Përkthyese e autorizuar dhe e betuar për gjuhën shqipe

»

Anëtare në Shoqatën Gjermane të Përkthyesve (BDÜ)

»

Doktore e shkencave filologjike në fushën e albanologjisë në Universitetin Ludwig Maximilian të Mynihut

»

Mësuese për shqipen si gjuhë e huaj në institucione të ndryshme

»

Recensente për punime magistrature pranë Universitetit të Heidelbergut

»

Testuese e emëruar nga Ministria Bavareze e Kulturës për shqipen si gjuhë e dytë e huaj

 
Të reja: Unë u uroj të gjithë vizitorëve të faqes sime të internetit ta kalojnë sa më bukur periudhën e verës.
Aktualizimi i fundit: 10.05.2022